Обележен јубилеј 20 година пословања Гаранцијског фонда АП Војводине и Туристичке организације Војводине

Под слоганом „20 ГОДИНА ГАРАНТОВАНИ УСПЕХ“ Гаранцијски фонд АП Војводине и Туристичка организација Војводине обележили су две деценије успешног пословања. Догађај је одржан 12. октобра у Конгресном центру Мастер хале Новосадског сајма у Новом Саду уз присуство бројних званица. Овај значајан јубилеј био је прилика да се сублимира постигнуто, изрази захвалност партнерима и институцијама и да се најаве даљи кораци у пословању.

Присутнима су се обратили председник Покрајинске владе Игор Мировић, директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић и директорка Туристичке организације Војводине др Наташа Павловић. Догађај је употпунила промоција врхунских вина са простора АП Војводине. Присутни су имали прилику да уживају у гастрономским специјалитетима уз пригодан музички програм.

Гаранцијски фонд је основан 2003. године одлуком Скупштине АП Војводине, по угледу на успешне финансијске институције у Европи, а са жељом да пољопривредницима и привредницима олакша пословање и приступ финансијском тржишту.

Оно што је тада била жеља, две деценије касније, постало је део наше свакодневице.

Пружајући руку свима којима је била потребна помоћ у пословању, постали смо снажан, сигуран и поуздан партнер бројним привредницима, пољопривредницима, дамама које одлуче да се баве предузетништвом и почетницима у бизнису,  који, захваљујући гаранцијама које издајемо, лакше и по много повољнијим условима,  долазе до кредита код пословних банака. Последњих година, када смо сви сведоци неповољних услова на финансијском тржишту приликом задуживања, мисија Гаранцијског фонда долази до пуног изражаја.

Наша прва гарантна линија била је за куповину пољопривредне механизације. Међутим, пратећи потребе тржишта и привредну политику Покрајинске владе,  континуираним радом на увођењу нових линија, данас су нашим гаранцијама покривене све области привреде. Са поносом можемо да кажемо да смо за ових 20 година издали око 1800 гаранција чија је вредност близу 80 милиона евра, а у периоду од 2016. године  гарантни потенцијал фонда је значајно увећан захваљујући кординираним и усклађеним  одлукама Покрајинске владе и Фонда.

На пољу међународне сарадње треба истаћи да је Фонд пуноправни члан Асоцијације Гаранцијских фондова Европе, где је остварен велики број контаката, а у поређењу са стандардима пословања Европских фондова, НПЛ, односно лоши пласмани су сведени на процентуални минимум.

Свако пољопривредно газдинство или предузеће, које је уз помоћ наше гаранције реализовало неку инвестицију, део је наше велике, успешне породице али и коцкица у мозаику привредно снажне Војводине и Србије. Свака купљена пољопривредна машина, подигнут силос, сваки запослен млади човек или предузетник који је покренуо сопствени посао,  за нас је нови успех и ветар у леђа да  овим путем наставимо да корачамо још снажније и одлучније. Због тога на овоме нећемо стати, већ ћемо и убудуће радити на отварању нових могућности за помоћ и подршку војвођанској привреди и пољопривреди.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2023-11-28T13:58:16+00:00

Title

Go to Top