Јахорина економски форум 2023 / Хотел Термаг, Јахорина

Јахорина, 28.04.2023

Шести Јахорина економски форум, под називом „Регионалне интеграције и БиХ“ отворен је 26.04.2023.
Економски форум је био посвећен темама модерне пољопривреде, предузетништва, зелене агенде, образовног система, новим миграцијама и последицама на тржишту радне снаге, кретањем инфлације, спортом, али и новим технологијама и растућим креативним индустријама.
Председник организационог одбора “Јахорина економског форума” Горан Рачић рекао је на отварању овог скупа да БиХ себи не би смела дозволити да буде пасивни посматрач, већ да буде део интегрисаног тржишта од 18 милиона људи у којем се људи, капитал и пренос знања слободно крећу.
Рачић је истакао да “Јахорина економски форум” већ шест година представља једну од најугледнијих регионалних манифестација на којој се кроз дискусију представника државних институција, компанија и стручњака долази до релевантних закључака како побољшати јавне политике и економију.
Првог дана Форума одржана је дискусија у оквиру девет панела, а другог дана су учесници водили расправу у оквиру још осам панела.
Делегација Гаранцијског фонда АП Војводине, коју је предводио Директор Фонда, Ђорђе Раковић, је такође била присутна на овом Форуму, заједно са представницима Развојног фонда АП Војводине.
Обе делегације су присуствовале Форуму, како као представници Фонда, тако и у својству представника Удружења „Зелени навигатор Западног Балкана“. Једна од тема на шестом Јахорина економски форум 2023 била је и „ЗЕЛЕНА ТРАНЗИЦИЈА И НОВЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ КАО ДИО СТРАТЕГИЈЕ КА КЛИМАТСКОЈ НЕУТРАЛНОСТИ“ где су учешће у панел дискусији узели и представници Зеленог Навигатора Западног Балкана.

  • Модератор: Александар Јегдић – секретар Регулаторне агенције за енергетику Републике Српске
  • Дајана Милошевић – ЕТМАX Менаџер стратешког планирања
  • Срђан Тодоровић – Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске
  • Горан Савић – Зелени Навигатор Западног Балкана
  • Љубо Гламочић – Подручна привредна комора Бања Лука
  • Мирослав Поповић – професор на Универзитету „Сингидунум“Беркелеy Университy, „California“.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2023-05-03T13:13:38+00:00

Title

Go to Top