Најављена значајнија улагања: Војводина од класике до магије на Међународном сајму туризма

Све лепоте Војводине, осликане слоганом „Од класике до магије“, представљене су на 44. Међународном сајму туризма у Београду, на Павиљону и „Винској улици“ Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Гаранцијског фонда Војводине.

Како су у години иза нас војвођанске туристичке дестинације, од Палића и Суботице, преко Новог Сада и Фрушке горе, до Зрењанина, Вршца и Беле Цркве, забележиле велики пораст посетилаца, надлежни најављују значајнија улагања у туризам.

-Поносни смо на параметре које бележи туризам у Војводини, који су премашили очекивања, те ћемо због тога знатно повећати гарантни потенцијал кредитних линија намењених туризму и виноградарству – најавио је Ђорђе Раковић, директор Гаранцијског фонда Војводине. -Наравно, ту је и десет гарантних шема, у којима су покривене све линије из области пољопривреде и привреде. То су линије за куповину нове опреме, куповину пољопривредног земљишта, изградњу објеката, складишта, хладњача… Гаранцијом Фонда корисници код банака могу да добију нижу каматну стопу, дужи грејс период и ануитете плаћања кредита по сопственом избору.

-Верујте, викендом је немогуће наћи смештај на Палићу, у Новом Саду или Врднику. Сви ти туристи, којих је ове године много више него лане, и који се враћају, сведоче да се у Војводини осећају и класично и магично – поручио је Ненад Иванишевић, покрајунски секретар за привреду и туризам.

На војвођанском Павиљону представљени су и добитници ознаке квалитета „Најбоље из Војводине“, а у име награђених на признању се захвалио Симо Салапура, градоначелник Зрењанина.

Извор novosti.rs

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2023-02-27T07:21:28+00:00

Title

Go to Top