ПРАТИТЕ НАС:

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС: 021 489 37 00

Конференција за медије на 44. Mеђународном сајму туризма у Београду

Нови Сад, 20. фебруар 2023. – Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић одржао је конференцију за медије поводом учешћа Секретаријата на предстојећем 44. Међународном сајму туризма у Београду, који се одржава у периоду од 23. до 26. фебруара 2023. године на Београдском сајму.
Учесници конференције су били суорганизатори и коизлагачи, директор Гаранцијског фонда АП војводине, Ђорђе Раковић и секретар Удружења винара и виноградара Срем – Фрушка гора, Слободан Спасовски.
Секретар Иванишевић је најавио учешће Секретаријата на предстојећем 44. Међународном сајму туризма у Београду, те да ће бити представљена Војводина са својим садржајима у оквиру кампање под слоганом ,,Од класике до магије”, које најбоље осликава њене особености и то на павиљону Секретаријата од преко 200 квадрата.
Он је истакао да ће Покрајински секретаријат за привреду и туризам заједно са Гаранцијским фондом АП Војводине настојати да успешно представи различите садржаје свега што јесте најбоље из Војводине у току четири дана трајања Сајма, а да ће поред представљања корисника ознаке ,,Најбоље из Војводине”, бити промовисане и манифестације, док ће посебан дан ће бити посвећен младима у туризму и образовном систему у овој области.
,,Пре непуне три године почели смо са реализацијом кампање ‘заједно’, а сада настављамо са кампањом ‘од класике до магије – а то је Војводина’. Реч заједно јесте кључна реч којом се водимо приликом наступа како на овом, тако и на свим сајамским манифестацијама и како ми радимо. Наш наступ не би био могућ без сарадње са Гаранцијским фондом АП Војводине, а не би био ни толико сарджајан да на сваком од наступа нису пријатељи из Удружења Срем – Фрушка гора. Четири дана је мало да би се представило све што желимо. У четвртак почињемо са отварањем Винске улице, али истовремено на павиљону Секретаријата, који је у хали 1 Београдског сајма, већ првог дана Сајма креће излагање корисника ознаке ‘Најбоље из Војводине’. У петак, у 12 часова заједно отварамо павиљон Секретаријата, док ће нас у свему пратити и млади у туризму, јер желимо да што већем броју младих помогнемо да се определе за упис оних установа које се баве опразовање кадрова у туризму. У суботу је дан манифестација, које су важан сегмент туристичке понуде АП Војводине, почев од ’Exit’ фестивала, ’Tour de Fruška’, ноћних базара, а које генеришу безмало 300.000 посетилаца манифестација на територији покрајине. Последњи дан је посвећен женском предузетништву и старим занатима“, појаснио је секретар Иванишевић, додавши да је циљ наступа на овогодишњем Сајму свакако бесплатно представљање корисника средстава Секретаријата у овим областима.
Говорећи о актуелним показатељима у области туризма, секретар Иванишевић је истакао да је 2022. година била рекордна, чак и у односу на референтну 2019. годину. Према његовим речима, улагање Секретаријата у ову област у протекле две године од преко 500 милиона динара, јесте дало резултате, те да оно што карактерише Војводину, а након разговора са туристима и туроператорима, јесте културно – верски туризам, гастро туризам и винска понуда АП Војводине.
,,Управо је завршен и конкурс Покрајинског секретаријата за привреду и туризам за туристичке посленике у износу од преко 300 милиона динара, који ће им значајно помоћи да спремно дочекају овогодишњу туристичку сезону“, рекао је Иванишевић и додао да је важна чињеница да се време боравка гостију продужило у Војводини, те да су за празнике сви смештајни капацитети попуњени, а да су страни туристи који долазе у покрајину из земаља региона.
,,Предстојећи Сајам туризма у Београду је још једна слика добре сарадње Секретаријата и Фонда, која траје већ другу годину за редом. Учешће Гаранцијског фонда АПВ је засновано на промоцији наших гарантних линија везаних за туризам и виноградарство, односно за произвођаче вина. Фонд има све гарантне линије кроз десет гарантних шема, где смо покрили све линије из области пољопривреде и привреде. Презентоваћемо линије за куповину нове опреме, за куповину пољопривредног земљишта, изградњу објеката, складишта, хладњача и друго. Виноградари и они који се баве туризмом у Гаранцијом фонду имају озбиљног пословног партнера који може у овом тренутку да им обезбеди повољније услове на финансијском тржишту“, истакао је Ђорђе Раковић, додавши да корисници под повољнијим условима могу да гаранцијом Фонда код банака добију нижу каматну стопу, дужи грејс период и ануитете плаћања кредита по сопственом избору.
Секретар Удружења Срем – Фрушка гора, Слободан Спасовски је рекао да Удружење пети пут у сарадњи са Секретаријатом учествује на Сајму туризма у Београду, те да ће њихов штанд бити у хали 1а, која повезује хале 1 и 2, а осмишљено је да изгледа као ,,Винска улица“, чије ће отварање бити уприличено првог дана Сајма. Удружење које тренутно броји 109 чланова, од којих је 65 регистрованих винарија, на Сајму ће представити 20 винарија, као и две винарије које су носиоци два престижна трофеја на ,,Wine Vision“ сајму, као и да се винарије овог Удружења управо и припремају за предстојећи лондонски ,,Декантер“.

2023-02-21T08:45:38+00:00

Title

Go to Top