Сарадња Гаранцијског фонда АП Војводине и АЕЦМ

Током 2022. године, Гаранцијски фонд АП Војводине је наставио дугогодишњу сарадњу са Европском асоцијацијом гарантних институција (AECM – European Association of Mutual Guarantee Societies) која је основана 1992. године у Бриселу и данас броји преко 40 чланова. Већином су то Фондови из земаља чланица Европске уније, али и финансијске институције из Руске федерације, Републике Српске и Републике Турске.
Ова Асоцијација окупља: приватне гаранцијске шеме, јавне институције, гаранцијске фондове, као и развојне банке. Све те институције као основни циљ имају подршку малим и средњим предузећима и предузетницима, који имају квалитетне пројекте али немају одговарајућа средства обезбеђења за њихово финансирање од стране комерцијалних банака.
Као члан ове Асоцијације, Гаранцијски фонд постаје препознат у Европској унији, а највећи бенефити су могућност размене информација и искустава са чланицама Асоцијације из других држава и лакше обезбеђење и повлачење средстава Европске уније.
Ове године, Годишња скупштина Европске асоцијације гарантних институција, одржава се Бечу (14. – 17. септембра), Аустрија, под високим покровитељством Министарства финансија. Кључна најављена тема је „Промовисање структурних промена за нову одрживу Европу – Гаранције са фокусом на START UP“. Скупштини присутвују Ђорђе Раковић, директор Гаранцијског фонда и мр Ненад Миљуш, извршни директир Гаранцијског фонда.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2022-09-15T16:38:55+00:00

Title

Go to Top