Одржана конференција о пословној асоцијацији „Зелени навигатор Западног Балкана“ у Бањалуци

Бањалука, 04.07.2022.године
У Бањалуци је данас 04.07.2022 године одржана конференцији о пословној асоцијацији „Зелени навигатор западног Балкана“.

Европска унија издвојила је 30 милијарди долара до 2030. године за земље Западног Балкана за трансформацију ка климатски неутралној економији, а једна од мера је уштеда и кориштење обновљивих извора енергије.

Директор асоцијације “ Зелени навигатор Западног Балкана“ Горан Јањић оценио је да се свет налази у највећој трансформацији у последњих 70 година, што доноси доста ризика и потенцијала за регион и додао је да Зелени навигатор, кроз партнерство са водећим међународним организацијама и експертима, може да помогне привредним субјектима да искористе доступна средства и трансформишу се у складу са регулативама које су на снази.

На конференцији је говорила и министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије Марија Обрадовић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, Радивоја Крчмар, директор Гарантног фонда Републике Српске, једног од оснивача асоцијације Зелени навигатор као и председник Савеза привредних комора Северне Македоније Трајан Ангеловски.

Испред Развојног фонда АП Војводине је био присутан Директор Горан Савић.

Пословну асоцијацију „Зелени навигатор западног Балкана“ као што знамо су основали Развојни фонд Војводине, Гаранцијски фонд Војводине и Гарантни фонд Републике Српске у марту ове године са циљем активнг учешћа на смањењу негативних утицаја климатских промена и пружању техничке и финансијске подршке трансформацији регионалне економије и усмеравању јавног и приватног сектора ка климатској економији.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2022-07-04T14:51:08+00:00

Title

Go to Top