ПРАТИТЕ НАС:

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС: 021 489 37 00

Формирана регионална Асоцијацију за одрживи развој

Директори Развојног и Гаранцијског фонда Војводине, Горан Савић и Ђорђе Раковић са сарадницима, боравили су у дводневној посети Гарантном фонду Републике Српске. Делегацију из Војводине угостио је директор Гарантног фонда Републике Српске Радивоја Крчмар, након чега је уприличен састанак са министром финансија Републике Српске Зором Видовић.
Током састанка министарка је изразила спремност Владе Републике Српске за подршку активностима које спроводе ове три институције.
На састанку се разговарало о могућем правцу проширења обављања делатности Гарантног фонда Републике Српске, његовој одлуци и спремности за улазак у процес акредитације Гарантног фонда за управљање пројектима Зеленог климатског фонда. Закључено је да би се на овај начин обезбедило кандидовање и управљање пројектима које финансира Зелени климатски фонд по приоритетима који су од националног значаја за даљи раст и развој привреде.
Министар финансија Зора Видовић подржала је иницијативу ове три институције за формирање Регионалне асоцијације за одрживи развој чији ће чланови, након формирања, бити приватне и јавне компаније заинтересоване за рад асоцијације, а које своје пословање унапређују у складу са новим технологијама одрживог развоја, преласком на обновљиве изворе енергије с циљем смањења емисије штетних гасова и очувања животне средине.
Циљ асоцијације ће бити окупљање свих заинтересованих учесника с циљем едукације за бржи приступ финансирању пројеката одрживог развоја као и организовање регионалних конференција које ће имати за циљ размену знања и искустава у спровођењу истих.
Формирањем регионалне асоцијације наставља се успешна сарадња ове три институције која је од великог значаја за привреднике Републике Србије и Републике Српске.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2022-04-13T06:36:16+00:00

Title

Go to Top