ПРАТИТЕ НАС:

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС: 021 489 37 00

Гаранцијски фонд АПВ на „Жетвеном дану“

Гаранцијски фонд на „Жетвеном дану“
06.07.2021.
Традиционална манифестација „Жетвени дан“, у организацији Задружног Савеза Војводине, отворио је министар за бригу о селу, Милан Кркобабић. Овогодишња манифестација одржана је на парцелама ЗЗ „Агросој“ из Неузине, која је била домаћин.
Министар Кркобабић поздравио је присутне и нагласио је да је битно да произвођачка цена пшенице буде мања од откупне цене и да очекује да откупна цена буде примерена и да је јако битно да произвођач буде коректно плаћен.
О значају инивидуалних газдинстава која производе пшеницу, као и о актуелним дешавањима на тржишту, говорила је секретарка овог Савеза, Јелена Несторов Бизоњ.
Она је указала на чињеницу да су цене репроматеријала и током прошле и ове године вишеструко повећане и да и даље расту, што значи да ће следећа сетва пшенице бити изузетно скупа. Она је такође поручила, да уколико произвођачи не добију цену пшенице изнад трошкова производње, неће бити у могућности да обаве сетву. Они произвођачи који јесењу сетву буду могли да исфинансирају, поставиће себи питање исплативости и да ли се определити за неку другу производњу која је много исплативија.
Директор Гаранцијског фонда, Ђорђе Раковић, присуствовао је отварању манифестације и својим учешћем у њеној организацији, потврдио колико су пољопривредни произвођачи и улагање у њихов развој, значајни за рад и пословање Гаранцијског фонда.

2022-04-13T07:42:52+00:00

Title

Go to Top