Потписан Протокол о сарадњи са Секретаријатом за привреду и туризам

Нови Сад, 19. новембар 2020.
Покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и директор Гаранцијског фонда АП Војводине, Ђорђе Раковић, данас су свечано потписали Протокол о сарадњи. Потписници Протокола су овим стратешки важним документом дефинисали даље кораке у будућој сарадњи, са циљем унапређења и постојеће, као и о новим, заједничким активностима у предстојећем периоду.
Покрајински секретар Иванишевић је овим путем истакао да је анализом постојећег стања и онога што је учињено, Покрајински секретаријат за привреду и туризам приступио изради мера подршке, а у складу са буџетом који ће бити усвојен у законском року, додавши да ће једна од активности бити боља и целисходнија сарадња са Гаранцијским фондом Војводине.
,,Сматрамо да су финансијске институције чији су оснивачи Покрајинска влада и Скупштина АП Војводине важне као механизми којима можемо још боље помоћи привреду и туризам на територији АП Војводине. Данашњи Протокол управо истиче оно што мора да карактерише све наше активности, а то је реч заједно – јер само са свим снагама заједно можемо да победимо ову ситуацију која је веома изазовна, не само за Војводину, већ и за читав свет. Настојаћемо да не укидамо ни једну меру која је до сада постојала у оквиру Секретаријата, већ ће се уводити нове мере, попут наведене мере подршке Гаранцијском фонду и сличним институцијама које имају финансијску улогу на тржишту“, рекао је Иванишевић.
Он је додао да ће се са Гаранцијским фондом радити на креирању мера финансијске подршке како би Секретаријат унапредио његов гаранцијски потенцијал, а све у циљу да би што већи број привредника и туристичких делатника могао да оствари боље услове код банака, како би се наставио и одржао привредни развој.
Директор Гаранцијског фонда АП Војводине, Ђорђе Раковић, изјавио је да је, анализом актуелног стања у привреди, евидентан проблем услед актуелне пандемије, те је Фонд у јуну текуће године промптно реаговао и увео гарантну линију под називом ,,Covid-19“.
,,До сада није била пракса да Гаранцијски фонд даје линије за текућу ликвидност. Сви наши потенцијали били су усмерени ка инвестирању, односно ка производњи. Актуелна ситуација нас је навела да креирамо управо овакву линију, која је у овом тренутнку најкориснија и најтраженија у Фонду. Овим Протоколом се Секретаријат активно финансијски укључује у активност те гарантне линије. Средства Секретаријата ће бити уврштена у укупан гарантни потенцијал Фонда и користиће се за све гарантне линије из области привреде, а највише за гарантну линију за текућу ликвидност у привреди“, истакао је Раковић.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2022-04-25T08:03:08+00:00

Title

Go to Top