Видови подршке за самозапошљавање и предузетништво жена

Колпинг друштво Србије је 12.02. одржало конференцију под називом „Видови подршке за самозапошљавање и предузетништво жена“ кроз две панел дискусије, у пријатном амбијенту ресторана „Пикник“.

На првом панелу су говориле Јелена Марић, предузетница (млекара „Carpe Diem“), Јана Забунов, Академија женског предузетништва и Данијела Ћирић, „Space4women”, промоција и афирмација женског иновативног предузетништва. Поред представљања свог рада и ангажмана, гошће су говориле и о свом искуству у раду у нашем окружењу, подршке коју су добиле и пружиле, као и савете за даље усавршавање.

На другом панелу је представљена институционална финансијска подршка женском предузетништву, Гаранцијског фонда АП Војводине и Развојног фонда Војводине, кроз разговор њихових представница, Љупке Бојовић Цвејић и Јелене Тренкић са педесетак заинтересованих жена, које су присутвовале поменутом скупу.

Поред саме кредитне, односно финансијске подршке коју ове две институције пружају, истакнуто је и да будуће апликанткиње могу очекивати подршку и у поступку прикупљања документације, саветовања и даљег информисања.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2020-02-24T07:39:14+00:00