Посета представника АП Војводине Међународном пођопривредним сајму „Агра“ у Словенији

На Међународном пољопривредном сајму „Агра“ у Горњој Радгони у Словенији, представило се1850 излагача из 33 земље, а поред приказивања најновијих достигнућа у пољопривредној производњи, била је то прилика за успостављање бројних контаката. Делегација Покрајинске владе и Задружног савеза Војводине у којој је био и директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић, имала је сајму бројне сусрете са словеначким званичницима, а њихова искуства посебно су драгоцена представницима војвођанских фондова за подршку развоја пољопривреде и привреде.

-Имали смо прилику да разменимо искуства и упознамо се са тим како њихове државне институције функционишу, и на који начин они помажу задружним савезима и малим пољопривредницима. Негде је то слично, међутим, приметили смо неке ствари које се код нас примењују, а неке код њих, тако да мислим да у наредном периоду можемо да развијемо бољу и чвршћу сарадњу, оценио је Ђорђе Раковић, директор Гаранцијског фонда АП Војводине, у изјави за емисију „Бразде“ Радио телевизије Војводине.

Репортажа о посети представника АП Војводине Међународном пођопривредним сајму „Агра“ у Словенији, емитована је у емисији „Бразде“ РТВ –а. Аутор је Горан Ерор.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2019-09-04T10:43:24+00:00