Гаранцијски фонд АП Војводине на сајму „Агра“ у Словенији

На Међународном пољопривредно-прехрамбеном сајму „Агра“ у Горњој Радгони у Словенији, који је посетила полититичко – привредна делегација АП Војводине, представљен је рад и активности Гаранцијског фонда АПВ, као једне од најзначајнијих финансијских институција у покрајини. Том приликом, директор фонда Ђорђе Раковић имао је бројне сусрете са словеначким колегама, представицима финансијских институција, али и самим пољопривредницима и задругарима. Разговарано је о даљем унапређењу сарадње, повезивању наших привредника, али и помоћи за добијање што повољнијих кредита захваљујући гаратним схемама фонда који је дугогодишњи члан Европске асоцијације гарaнтних фондова.

-Овакви сусрети имају вишеструки значај за јачање сарадње у обаласти привреде и економије, и надам се да ће врло брзо бити видљиви први резултати. Свакако, у заједничком интересу је да се уклоне неке административне баријере како би повећали робно новчану размену, али и због заједничких наступа и понуда производа из овог региона на трећим тржиштима за шта постоји велики потенцијал. Ми кроз Европску асоцијацију гарантних фондова размењујемо искуства и примере добре праксе са колегама из Словеније, и даље ћемо унапређивати ту сарадњу, истакао је директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић.

У делегацији АП Војводине словеначку „Агру“ посетили су потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић, председник Задружног савеза Војводине Радислав Јованов, директор Покрајинског фонда за развој пољопривреде Александар Богдановић.

Како је најављено, наредни сусрет са словеначким званичницима и привредницима, пре свега из сектора аграра и прехрамбене индустрије, заказан је за 1. и 2. октобар у Новом Саду, на пословном форуму који се организује под окриљем Скупштине европских регија.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2019-08-31T19:49:45+00:00