Савети за пољопривреднике Гаранцијског фонда АП Војводине

21. фебруар, Апатин – Гаранцијски фонд АП Војводине представио је пољопривредницима из Апатина гарантне линије које су опредељене за подстицаје из области пољопривреде, као и помоћ коју Фонд нуди приликом аплицирања за средства из ИПАРД пројеката. на предавању које је организовано за пољопривреднике, Небојша Иванишевић, самостални стручни сарадник у Гаранцијском фонду, истакао је да се пољопривредници најчешће одлучују за кредите за куповину механизације и земљишта, али да у последње време све веће интересовање влада за изградњу силоса и подних складишта, за шта Фонд такође обезбеђује гаранције.

– Ми већ имамо широк дијапазон понуда за пољопривреднике, а у складу са потребама то се увек може променити и прилагодити. Припремили смо нешто ново и за ову годину, у фокусу су ИПАРД пројекти, а обезбеђено је довољно средстава тј. око 11 милиона евра за ову годину – нагласио је Небојша Иванишевић, самостални стручни сарадник у Гранацијском фонду.

Предавању које је у Апатину организовано за пољопривреднике, како би чули савете стручњака у вези са производњом најважнијих ратарских култура, као и какву све помоћ и подршку могу да добију од покрајинског секретаријата, фондова и агенција, присуствовали су и председник општине Апатин Милан Шкрбић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Младен Петковић, представница Развојне агенције Војводине Јелена Тренкић, и други.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2019-03-01T12:23:34+00:00