Гаранцијски фонд АП Војводине: 15 година успешног рада

Дневни лист “Курир” извештава са свечаности поводом обележавања 15. година од оснивања једне од најзначајнијих финансијских институција АП Војводине – Гаранцијског фонда. Лист наводи да је на свечаности одржаној у препуној сали СНП –а, директор Фонда Ђорђе Раковић најавио даље планове који за циљ имају побољшање пословне климе у АП Војводини, повећање броја запослених и, наравно, оснаживање пољопривредника и привредника који послују на територији Покрајине.

– У наредној години настављамо да промовишемо актуелне гарантне линијем али и да креирамо нове које ће бити оперативне већ почетком 2019. године. Имајући у виду то да је Нови Сад центар ИТ индустрије, наредна линија биће подршка сектору информационих технологија, а затим ћемо увести гарантну линију којом ће бити обухваћена извозно орјентисана предузећа, како бисмо тим клијентима омогућили да унапреде своје извозне потенцијале, најавио је директор Гаранцијског фонда АП Војводине Ђорђе Раковић.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић казао је на свечаности да је уверен у то да ће Гаранцијски фонд и у 2019. години наставити са реформом својих конкурсних линија, како би се на адекватан начин прилагодио захтевима привреде у покрајини.</>

– Гаранцијски фонд је у последње две године значајно иновирао у своје конкурсне линије и генерално их прилагодио потребама војвођанске привреде. Веома је значајно што посебно препознаје пољопривреднике Војводине и њихове потребе, као и ИПАРД програм, чиме је омогућио да наши пољопривредници лакше дођу до повољних гаранција и тако реализују значајне инвестиције за војвођанску привреду”, истакао је покрајински секретар ВукРадојевић.

Гаранцијски фонд АП Војводине је за 15 година постојања и рада издао преко 1.700 гаранција у вредности око 60 милиона евра. Од укупног броја гаранција, чак 80 одсто је било намењено пољопривреди, а у наредној години, поред садашњих девет на располагању војвођанским привредницима и пољопривредницима биће још две конкурсне линије: за развој информационих технологија и промоцију извоза, најављено је на свечаности поводом обележавања јубилеја Гаранцијског фонда АП Војводине, преноси дневни лист “Курир”.

Комплетан текст можете прочитати https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3176081/garancijki-fond-ap-vojvodine-15-godina-uspesnog-rada

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2018-12-27T16:22:13+00:00