Директор Гаранцијског фонда АПВ у емисији за пољопривреду „Агро – мозаик“

Нови Сад, 4. новембар – У финансирању куповине репроматеријала за јесењу сетву, војвођанским пољопривредницима је од велике користи Гаранцијски фонд АП Војводине, који им уз најповољније услове омогућава приступ финансијском тржишту, наводи се у репортажи емисије за пољопривреднике “Агро – мозаик”, за коју је говорио директор Гаранцијског фонда АП Војводине, Ђорђе Раковић.

– Ослушкујући потребе пољопривредника, Гаранцијски фонд АП Војводине је прошле године креирао конкурсну линију за куповину репроматеријала за сетву. Тако је пољопривредним произвођачима омогућено да по повољним условима, уз најниже камате, дођу до новца неопходног за обезбеђивање импута у ратарској производњи, и да његово враћање ускладе са динамиком прихода које остварују, каже за емисију „Агро – мозаик“ Ђорђе Раковић, директор Гаранцијског фонда АП Војводине, и додаје:

– Гаранцијски фонд АП Војводине има потписане уговоре са већином пословних банака. У сарадњи са њима, анализира се пословање пољопривредних газдинстава, пољопривредних произвођача, малих и средњих предузећа, и одређује се каматна стопа која углавном буде доста повољнија него у случајевима када сам клијент одлази у банку.

Свим заинтересованим, директор Гаранцијског фонда АПВ Ђорђе Раковић поручује да је довољно да дођу у просторије Фонда, где се приступа анализи пословања и затим проналажењу пословне банке која у том моменту за клијента има најповољније услове, најдужи грејс период, најнижу камату и сл.

– Дакле, ни једна гарантна линија није иста, и потпуно их прилагођавамо потребама клијента. За линију за куповину репроматеријала влада велико интересовање, и она представља пун погодак Гаранцијског фонда с обзиром на то да је 2017. година била сушна, што нас је и натерало да је уведемо. Ова година је много боља од претходне, али и сада постоји велико интересовање пољопривредника који свакодневно зову, или долазе у просторије Фонда. Од прошле године ми имамо још једну јединствену линију на нашем тржишту, а то је за куповину горива, која такође изазива велико интересовање.

Све конкурсне линије гаранцијског фонда АП Војводине су стално активне, и креиране су тако да покривају све области инвестиционих улагања у пољопривредној производљи, од куповине механизације, изградње силоса, подних складишта, хладњача, набавке пратеће опреме и репроматеријала, па и куповине пољопривредног земљишта. За 15 година постојања, Гаранцијски фонд АП Војводине, као јединствена финансијска институција тог типа у Србији, значајно је увећао број клијената, чему је допринело то што стално прате потребе тржишта, и обогаћују своје конкурсне линије.

Компелтан прилог можете погледати овде.

ПОСЛЕДЊЕ ВЕСТИ

2018-11-16T15:00:11+00:00